Fortuna Sittard gelijk in oefenpot tegen Alemannia Aachen

Dit weekend staan er wegens interlandwedstrijden geen competitieduels op het programma. Om toch in het ritme te blijven werkte Fortuna Sittard vandaag – achter gesloten deuren – een oefenduel af tegen het noodlijdende Alemannia Aachen.

Het duel werd in eigen huis gespeeld. Alemannia Aachen komt in de Duitse Regionalliga uit. Het duel eindigde in 1-1. Voor Fortuna scoorde Emrah Bassan de gelijkmaker.

Voor de tegenstander uit Aken betekende het oefenduel met Fortuna het slotstuk van een meer dan bewogen week, waarin het faillissement moest worden aangevraagd. Desondanks kan de ploeg de competitie uitspelen, hoewel dat gebeurt met negen punten in mindering. Voor de spelers van Alemannia was de ontmoeting met Fortuna – dat aantrad in de sterkste opstelling – dan ook de ideale gelegenheid om weer eens alleen aan voetbal te hoeven denken. De bezoekers kwamen in Sittard halverwege de vrij vlakke eerste helft door een doelpunt van Fejzullahu op voorsprong, na geschutter door de Fortunaverdediging.

Op dat moment had Fortuna nog geen noemenswaardige kans gehad, al hadden de Limburgers wel het meeste balbezit. Nadat Aken op voorsprong was gekomen, kwam Fortuna steeds meer in de buurt van het doel van Alemannia. Bij verschillende corners was er Sittards gevaar, maar de doelman van de Duitsers hoefde niet serieus in actie te komen. Uiteindelijk moest hij toch de bal uit het net vissen, na een aanval via Dianessy over links. De Fransman trok de bal voor het doel langs, waarna Bassan met links binnen wist te schieten (1-1).

Met negen nieuwe spelers (alleen Ospitalieri en Ter Wielen bleven staan) begon Fortuna aan de tweede helft. Al vroeg had de ploeg van Oliseh daarin op voorsprong kunnen komen, maar een door Van Hout opgezette counter kon niet worden verzilverd. Door een fout van diezelfde Van Hout kon Alemannia tot drie keer toe op doel schieten, maar telkens wist ofwel doelman Ter Wielen of een Sittardse verdediger redding te brengen. Toch was het in de tweede helft vooral Fortuna dat aanviel, waarbij de afronding net niet goed genoeg was.

Fortuna miste tegen Alemannia Miguel Santos, die herstellende is van een voetblessure. Ook Vitor Saba bleef uit voorzorg aan de kant.