Fortuna Sittard met 4-2 onderuit tegen Jong Ajax

De hoop op een goed resultaat die Fortuna Sittard en haar supporters wellicht voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Jong Ajax koesterden liep al na 47 seconden in de wedstrijd een stevige deuk op.

Door een onbegrijpelijk hakballetje van Dries Saddiki stond de Fortuna-verdediging op het verkeerde been en zag Cassierra kans om Jong Ajax al in de eerste minuut van de wedstrijd op een 1-0 voorsprong te zetten. Dat je tegen de Amsterdammers maar beter geen fouten kunt maken ervoer ook doelman Miguel Santos enkele minuten later. Muric strafte een belabberde uittrap van de Fortuna-doelman onverbiddelijk af en zo stond het binnen 12 minuten 2-0 voor de Amsterdammers.

Sunday Oliseh liet na de 1-0 direct André Vidigal warmlopen. In de 23e minuut haalde de Fortuna-coach spits Finn Stokkers naar de kant voor de beweeglijke Portugees. Fortuna kreeg daarna een paar kleine kansjes. Ajax was in de eerste helft onbetwist de baas.

Fortuna Sittard kwam na rust een stuk feller uit de kleedkamer en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Die leek er ook te zullen komen, maar enkele goede kansen en twee corners leverden geen doelpunt op. En ‘dus’ viel de treffer aan de andere kant: Muric schoot Ajax in de 52e minuut naar een comfortabele 3-0 voorsprong.

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld… totdat Perr Schuurs in de 59e minuut met een fraai schot tegen scoorde en de razendsnelle Lisandro Semedo 4 minuten later de aansluitingstreffer aantekende. Fortuna rook bloed en zette Ajax onder druk, maar de gelijkmaker kwam er niet. Ajax liep in de 76e minuut uit naar 4-2 door een doelpunt van Johnsen. Fortuna Sittard zag een derde treffer afgekeurd worden wegens buitenspel van Djibril Dianessy. Askovski zag vervolgens een stiftballetje over het Ajax-doel gaan. Het bleef 4-2.

Opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos, Christopher Braun, Wessel Dammers, Perr Schuurs, Marco Ospitalieri, Dries Saddiki (80′ Clint Essers), Gavin Vlijter (85′ Stefan Askovski), Jorrit Smeets, Djibril Dianessy, Finn Stokkers (30′ André Vidigal), Lisandro Semedo.

Scheidsrechter Dieperink hield de kaarten op zak, maar verzuimde ook herhaaldelijk om overtredingen van Ajax te bestraffen.

Aanstaande vrijdag 1 september speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen Almere City.