Stevige gridstraf voor Max Verstappen in Monza

28 aug 2017, 14:14 Sport
max verstappen in rb13 barcelona testing artes max cc by sa 20 via wikimedia commons
Artes Max [CC BY-SA 2.0] via Wikimedia Commons
"Volgende week in Monza wordt het ook weer niks", liet een zwaar teleurgestelde Max Verstappen zich ontvallen in een interview op ZiggoSport na zijn vijfde uitvalbeurt door materiaalpech in een Formule 1 Grand Prix.
Die uitspraak zal ongetwijfeld zijn gedaan in de wetenschap dat het circuit van Monza een supersnel circuit is waar de Red Bull sowieso snelheid tekort komt om een rol van betekenis te kunnen spelen. Bovendien kan Verstappen een gridstraf tegemoet zien.
Vanwege de onvoorziene wisseling van de de nodige onderdelen van de Renaultmotor van zijn RB13 wordt Verstappen voor straf - alsof hij er ook maar iets aan kan doen, maar zo zijn de regels - een flink aantal plaatsen naar achteren gezet in de startopstelling voor de race. Teambaas Christian Horner van Red Bull heeft dat bevestigd. "Dit is werkelijk heel frustrerend voor hem."
Verstappen beleefde zondag zijn zoveelste tegenvaller van dit jaar in de Grand Prix van België. Voor het oog van zo'n 80.000 speciaal voor hem naar Spa afgereisde Nederlandse supporters begaf na acht ronden op het circuit van Spa-Fancorchamps zijn bolide het. Het was de zesde uitvalbeurt van de Limburger in twaalf races, de vijfde vanwege technische problemen.
Horner liet na de race weten dat motorleverancier Renault alle blaam treft. "Ik begrijp zijn ergernis, maar wij kunnen er niets aan doen dat de motor van Renault zo onbetrouwbaar is."