Bod Tod, een Rangers-fan met een groen-geel hart

Isitan Gün en Rangers-fan Bod Tod
Isitan Gün en Rangers-fan Bod Tod
Foto: © Niels van Renen - www.reflection-studio.nl

De afgelopen vrijdag door Fortuna Sittard met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Oss werd bezocht door Glasgow Rangers-fan Bod Tod.

Bod volgt behalve Glasgow Rangers ook Fortuna Sittard. Hij heeft een zwak voor de club waar de aan ALS lijdende Fernando Ricksen, die ook voor Glasgow Rangers speelde zijn roots heeft. Sinds zowel in Sittard als in Glasgow benefietwedstrijden werden georganiseerd ten bate van het ALS-fonds om de ongeneeslijk zieke Ricksen te steunen is er tussen de supporters van beide clubs een hechte vriendschap gegroeid, die ertoe heeft geleid dat ze elkaar zo nu en dan bezoeken om een wedstrijd bij te wonen.

Rangers-fan Bod Tod is een voorbeeld van deze onderlinge band. Deze man pakt elke mogelijkheid aan om Ricksen te steunen. Hij bezocht de testimonials in Sittard en Glasgow en deed dit ook bij meerdere liefdadigheidsevenementen ter ere van Ricksen en het ALS-fonds. Tod ondersteunt waar mogelijk elke actie met een bijdrage.

“Zijn relatie met Fortuna-fans heeft ervoor gezorgd dat hij groot fan is geworden van de Limburgse trots. Hij volgt de club op de voet, kijkt bijna alle wedstrijden via pay tv of stream en als dat niet mogelijk is, appt hij met supporters om de laatste stand van zaken te horen”, zo meldt de website van Fortuna Sittard. Bod was bovendien één van de eersten die in 2016 een Fortuna-aandeel kocht toen de club langs de rand van de afgrond scheerde.

Toen clubeigenaar Isitan Gün het verhaal van Bod Tod hoorde en vernam dat hij de wedstrijd Fortuna Sittard tegen FC Oss zou bezoeken besloot hij Tod als dank voor de onvoorwaardelijke steun aan Ricksen en Fortuna Sittard in moeilijke tijden als zijn gast uit te nodigen.

Cookieinstellingen