Prima weekend voor Eaters met twee gewonnen wedstrijden

Foto: © Santeri Viinamäki [CC BY-SA 4.0] via Wikimedia Commons

Laco Eaters Limburg heeft dit weekend maximaal rendement gehaald uit twee duels tegen een Belgische tegenstander.

Zaterdagavond was het team van coach Andy Tenbult in eigen huis met 6-5 nipt te sterk voor Phantoms Antwerp (lees hier het verslag), zondagavond werd in Luik Bulldogs Liège met 3-6 verslagen.

Luik nam in de eerste periode een 2-0 voorsprong door doelpunten van Rivait (PP, 02:08) en voormalig Eaters-speler Akim Ramoul (PP, 18:51).

In de tweede periode boog Eaters de 2-0 achterstand om in een 5-2 voorsprong. Vadim Gyesbreghs nam zowel de aansluitingstreffer als de gelijkmaker voor zijn rekening (20:27, 29:24) en daarna was Lars van Sloun tweemaal trefzeker (31:39 en PP, 33:36). Vadim Gyesbreghs maakte er vervolgens nog 2-5 van tijdens een dubbele power play (PP2, 35:32).

In de derde periode verkleinde Paulus de marge voor Bulldogs naar 2 doelpunten (PP, 51:01). Tom Marx zorgde vervolgens shorthanded voor de 3-6 eindstand (SH, 51:28).

Door deze overwinning voert Eaters momenteel de ranglijst van de BeNeLeague aan. Dat geeft een vertekend beeld omdat Herentals en Hijs Hokij Den Haag één respectievelijk twee wedstrijden minder hebben gespeeld.

Aanstaande vrijdag speelt Eaters uit tegen Hijs Hokij Den Haag. Een dag later, op zaterdag 2 december komt Herentals op bezoek in Geleen. Die wedstrijd begint om 20:30 uur.

Cookieinstellingen