Fortuna Sittard behoudt koppositie na inhaalduel N.E.C.

N.E.C. Nijmegen speelde maandagavond een inhaalwedstrijd tegen FC Oss. Dat duel werd in december afgelast vanwege hevige sneeuwval.

De favoriet voor directe promotie naar de eredivisie dolf in Oss het onderspit tegen het tot vanavond als elfde op de ranglijst geklasseerde FC Oss. Het team van coach Klaas Wels troefde de Nijmegenaren, sinds kort onder leiding van Pepijn Lijnders, met 3-0 af, mede dankzij twee eigen doelpunten van Frank Sturing. FC Oss leidde bij rust al met 2-0. Aan het einde van de wedstrijd kreeg de in de 74e minuut ingevallen Mats Groenbreg een directe rode kaart. De voorsprong van FC Oss was toen al – door een tweede eigen doelpunt van N.E.C. – opgelopen naar 3-0.

Door dit verlies van N.E.C. blijft Fortuna Sittard nu aan kop met een punt voorsprong op de Nijmeegse elf. Aanstaande vrijdag speelt Fortuna Sittard uit tegen FC Dordrecht. N.E.C. Nijmegen gaat dan op bezoek bij Almere City FC.