Reactie Fortuna Sittard op beschuldiging van Sunday Oliseh

Foto: ©FM-Images - www.fm-images.com

De door Fortuna Sittard op non-actief gestelde Sunday Oliseh heeft in een reactie de club beschuldigd van deelname aan illegale praktijken.

De club geeft nu eenmalig een reactie op deze aantijging van Oliseh en laat weten verder niet meer in te zullen gaan “op eventuele nieuwe ongefundeerde beschuldigingen door Sunday Oliseh aan het adres van de club”.

Fortuna Sittard doet de verdachtmaking af als uit de lucht gegrepen. “Alhoewel Fortuna Sittard niet wenst mee te gaan in het over en weer doen van beschuldigingen in de pers, wil Fortuna de gedane beschuldigingen wel met klem bestrijden. De club zal in dit kader ook de noodzakelijke juridische vervolgstappen zetten. Fortuna herkent zich volstrekt niet in deze beschuldigingen, die ook niet eerder door Sunday Oliseh intern zijn geventileerd. Iets dat wel verwacht mag worden gezien de ernst van de beschuldigingen met betrekking tot vermeende illegale praktijken. Fortuna Sittard kiest ervoor om eenmalig middels deze verklaring te reageren, omdat vele media zich direct tot haar hebben gewend na de gedane beschuldigingen aan het adres van de club.”

De club wil het arbeidscontract met Sunday Oliseh verbreken vanwege een verstoorde arbeidsrelatie en legt de zaak voor aan de arbitragecommissie van de KNVB, die als onafhankelijke instantie een oordeel zal vellen over de vraag of Fortuna Sittard het verzoek tot ontbinden van het arbeidscontract goed heeft onderbouwd. De club is daar zeker van: “Fortuna Sittard heeft talloze schriftelijke verklaringen ontvangen van personen die hebben gewezen op diverse verwijtbare handelingen, die ook tijdens de procedure zullen worden ingebracht.” Veel van die personen gaven aan niet meer met de coach samen te willen werken.

Verder stelt de club dat als Sunday Oliseh daadwerkelijk meent dat er sprake is van illegale praktijken verwacht mag worden “dat dit in de komende procedure bij de arbitragecommissie van de KNVB door hem onderbouwd kan worden met bewijs”.

In de aanloop naar de beslissing om Oliseh op non-actief te stellen heeft de club extern juridisch advies ingewonnen bij de Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO).

De vier op rij verloren wedstrijden zijn volgens de club beslist niet de aanleiding geweest om ontbinding van het arbeidscontract te vragen, “al is het goed voor te stellen dat de verstoorde arbeidsrelatie tussen Sunday Oliseh, de spelersgroep en andere werknemers van Fortuna Sittard een negatieve invloed heeft gehad”.

Naar de KNVB toe laat de club weten volledig open te staan voor intern onderzoek om daarmee aan te tonen dat de beschuldigingen van Oliseh volstrekt ongefundeerd zijn.

Om een en ander niet verder te laten escaleren zal Fortuna Sittard verdere standpunten tijdens de aankomende KNVB-arbitrageprocedure nader gemotiveerd toelichten. “Fortuna Sittard heeft alle vertrouwen in een goede afloop van de zaak.”

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen