Vettel winnaar in Melbourne, Verstappen eindigt op plek 6

Max Verstappen in de RB14
Max Verstappen in de RB14
Foto: © Getty images Red Bull Content Pool

Net als vorig jaar was de overwinning in de eerste race van het nieuwe Formule 1 seizoen in Melbourne voor Ferrari-coureur Sebastian Vettel.

De Duitser profiteerde optimaal van een safety car-situatie. Hij wist daarin een pitstop te maken én Lewis Hamilton voor te blijven.

Max Verstappen is in de eerste Formule 1 Grand Prix van het seizoen op een voor hem ongetwijfeld teleurstellende zesde plaats geëindigd.

De Limburger verloor in de start zijn vierde plek aan de Haas van Magnussen, die overigens later in de wedstrijd kort na een pitstop uitviel. In zijn jacht op Magnussen maakte Verstappen bij het ingaan van de eerste bocht in de tiende ronde een fout. Zijn bolide spinde, waardoor Max terugviel naar de achtste plek. Door het uitvallen van Grosjean en Magnussen finishte Verstappen uiteindelijk op plek zes, achter Fernando Alonso. Australiër Daniel Ricciardo, die vanwege een gridstraf van 3 posities vanaf plek 8 moest starten, werd uiteindelijk voor eigen publiek vierde. De derde plek was voor Kimi Räikkönen.

De volgende race is over twee weken in Bahrein.

https://twitter.com/F1/status/977799679512596480

Cookieinstellingen