Spelers Fortuna Sittard rennen wekelijks mee met leerlingen basisschool

Foto: Fortuna Sittard

In het kader van haar maatschappelijke rol werkt Fortuna Sittard onder andere mee aan JOGG, Jongeren op gezond gewicht.

Daarom gaat Fortuna Sittard wekelijks langs scholen in Sittard-Geleen om invulling te geven aan het Smart&Fit programma en het onderdeel ‘The Daily Mile’ in het bijzonder.

Maandag was het de beurt aan keeper Aykut Özer. Fortuna Sittard probeert hiermee een bijdrage te leveren aan het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl bij kinderen. Dit doen zij samen met Leerbedrijf SPRINT en de stichting Ecsplore.

Fortuna Sittard en de Daily Mile

Elke week wordt het Smart & Fit programma op een andere basisschool uitgevoerd. De week wordt op een leuke en actieve manier afgetrapt met The Daily Mile. Het doel van The Daily Mile is heel simpel: fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op of rondom de school. Fortuna Sittard stimuleert het initiatief.

Elke maandag is er een speler van Fortuna Sittard bij de kick-off van de Smart & Fit week. Samen met de kinderen rent de speler van Fortuna op de maandagochtend mee met de jeugd The Daily Mile rondom de school. Een hele happening! Roland Hintzen, projectleider MVO: “Het is elke week opnieuw weer mooi om te zien hou enthousiast de kinderen reageren op de speler van Fortuna. Voor ons als club is het prettig dat wij op deze manier de jeugd bereiken en een bijdrage kunnen leveren aan een gezondere leefstijl.”

De samenwerking tussen Fortuna Sittard, Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT heeft voor alle organisaties een grote meerwaarde. Dean Wolters, combinatiefunctionaris Sport & Educatie: “Fortuna Sittard leeft onder de leerlingen van de basisscholen. Voor de kinderen is het prachtig dat er een speler waar ze tegen opkijken met ze mee rent. En hen stimuleert om net dat ene rondje extra te lopen. Na afloop staan de leerlingen in de rij voor vragen en handtekeningen.”

Smart & Fit

Een gezonde leefstijl aanleren op jonge leeftijd is een goede voorbereiding op een gezonde leefstijl als volwassene. Als men gezond leeft, ontstaan er positieve effecten op diverse gebieden. Bij jeugdigen staat een goede gezondheid bijvoorbeeld in verband met het gevoel van eigenwaarde of hun (leer)prestaties op school.

Stichting Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT staan voor een sociale, vitale en actieve samenleving. Beide organisaties bieden programma’s en activiteiten aan op het gebied van sport, educatie en cultuur. Eén daarvan is Smart & Fit. Een educatief programma dat zich richt op bewustwording en het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl bij kinderen, leerkrachten én ouders! Onderwerpen als gezonde voeding, bewuste keuzes maken en sport & bewegen komen op een interactieve manier aan bod.

Meer informatie over Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT is terug te vinden op www.ecsplore.nl. Informatie over het programma Smart & Fit is te vinden op www.smartandfit.nl.

Bron: Fortuna Sittard

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen