Dumoulin: misschien wel beter zonder roze

Tom Dumoulin
Tom Dumoulin
Foto: Wessel Blokzijl [CC BY 2.0]

Tom Dumoulin rijdt vandaag de derde etappe in de Giro d’Italia in zijn normale Sunwebkloffie. Het roze is even uit beeld.

Hij kan er niet mee zitten dat hij de roze trui in de Ronde van Italië al weer kwijt is. De Limburger zag Rohan Dennis in de tweede etappe naar Tel Aviv bij de tussensprint drie bonificatieseconden pakken, waardoor hij de eerste plaats in het klassement moest afstaan aan de Australiër. Die heeft nu één tel voorsprong op de Limburger.

“We hadden dit zien aankomen”, zei Dumoulin. “Campenaerts probeerde in een ontsnapping mee te komen en dat liet BMC niet gebeuren. Dus toen wist ik wel hoe laat het was en dat ze voor de tussensprint zouden rijden. Op zich is het niet verkeerd. Wat extra roze truien in de kast is altijd leuk, maar misschien is dit over drie weken gezien wel beter zo. Het scheelt me sowieso veel tijd na de finish, zonder alle plichtplegingen. Maar het scheelt ook dat we de koers niet hoeven te controleren, dat is nog belangrijker.”

De etappe van vandaag voert over 229 vlakke kilometers van Beër Sheva naar Eilat. Ook dan staan er weer een aantal tussensprints op het programma waarin bonificatieseconden zijn te verdienen. De verwachting is dat de etappe zal eindigen is een massasprint.

Cookieinstellingen