RKVV Obbicht 1 kampioen in de vierde klasse C

RKVV Obbicht kampioen 4e klasse C
RKVV Obbicht kampioen 4e klasse C
Foto: © Guido Hahnraths Photography

RKVV Obbicht is kampioen geworden in de Vierde Klasse C. Op zaterdag 9 juni vindt op sportpark De Baendj in Obbicht de kampioensreceptie plaats.

De receptie begint om 19:00 uur. U vindt sportpark De Baendj aan de Kasteelweg 1 in Obbicht.

Voetbalvereniging RKVV Obbicht kende de afgelopen 5 jaren een aaneenschakeling van hoogtepunten en mooie sportieve resultaten die met gepaste trots gevierd worden.

In het seizoen 2013-2014 werd de basis gelegd om met een zeer jonge groep kwalitatief goede spelers minimaal door te groeien naar de 4e klasse en indien mogelijk de stap naar de 3e klasse te maken. En dat is nu gelukt.

Het seizoen 2014-2015 was al een bijzonder hoogtepunt: het team werd kampioen in de 6e klasse en wist zelfs direct door te storen naar de 4e klasse middels beslissingswedstrijden vanwege een versterkte promotieregeling.

De jonge groep selectiespelers heeft in het seizoen 2015-2016 meteen aangetoond op het niveau 4e klasse top te kunnen presteren met goed voetbal: een periodetitel en een gedeelde 3e plaats op de eindranglijst. Deelname aan de nacompetitie was de kers op de taart, een mooie ervaring voor het team.

In het seizoen 2016-2017 werd opnieuw een periodekampioenschap binnengehaald. RKVV Obbicht sloot het seizoen af met een tweede plek in de eindrangschikking, achter de absolute kampioen Lindenheuvel. Met overtuiging werden wedstrijden in de nacompetitie gewonnen, maar promotie kon uiteindelijk niet worden afgedwongen.

Vanaf het begin van het seizoen 2017-2018 werd Obbicht gezien als de titelkandidaat. Zowel bij de selectie als alle andere gelederen binnen de vereniging was er de absolute wil om kampioen te worden, maar dat is natuurlijk niet vanzelfsprekend in de competitie van de 4e klasse C die vele sterke tegenstanders kent. De competitie kende een grillig verloop door slechte weersomstandigheden waardoor Obbicht pas in de laatste fase koploper werd. Ondanks hoge verwachtingen en toenemende druk werd die positie in de spannende eindfase met Roosteren, RKDFC en Born behouden en met grote ontlading en blijdschap bezegeld in en tegen Born: RKVV Obbicht 1 Kampioen!

Cookieinstellingen