Avondvierdaagse Limbricht en 1Limburg4Kika slaan handen ineen

Foto: Avondvierdaagse Limbricht

Van 26 juni tot en met 29 juni vindt in Limbricht de vijfde editie van de Avondvierdaagse plaats. Dit wandelevenement voor jong en oud wordt georganiseerd door De Doale uit Limbricht.

Dagelijks kan er tussen 18:00 uur en 19:00 uur gestart worden bij het gemeenschapshuis ’t Waope van Lömmerich aan de Gronckelstraat 1.

Deelnemers aan de Avondvierdaagse kunnen kiezen uit routes van 2,5 kilometer, 5 kilometer of 10 kilometer. De te wandelen afstand kan men per dag bepalen, handig voor wie een keer wat minder tijd heeft of een keer een langere route wil lopen. Deelnemers die alle vier de dagen gewandeld hebben ontvangen op de laatste dag een mooie herinneringsmedaille. Op de afsluitende avond zijn er tevens tal van gezellige activiteiten zoals muziek, een springkussen en kan men tegen betaling deelnemen aan de BBQ.

Inschrijven

Inschrijven kan op de eerste dag van de Avondvierdaagse vanaf 17:30 uur. Inschrijven is mogelijk als individuele deelnemer of als groep. Individueel kost de inschrijving 5 euro, groepen van vier personen of meer betalen 4 euro per deelnemer. Ook is het mogelijk om per dag in te schrijven. De kosten bedragen dan 2 euro per deelnemer per dag.

1Limburg4Kika

De organisatie van de Avondvierdaagse Limbricht heeft besloten om een deel van de inkomsten te doneren aan de stichting 1Limburg4KiKa.

Deze stichting is opgericht door twee enthousiastelingen: Joeri Verboord en Berry de Vos, beiden woonachtig in Limbricht. Met hun initiatief willen ze de stichting KiKa financieel ondersteunen in hun doelstelling om het percentage kinderen dat geneest van kanker te verhogen van 75 procent naar 95 procent. Joeri Verboord: “Een zorgeloze wereld waarin kinderen kunnen opgroeien, dat wensen alle vaders en moeders. Ik ben zelf vader van drie jongens. Samen met hen in bomen klimmen, voetballen en ravotten is voor mij puur genieten. Toen bij een zoontje van een bevriend koppel kanker werd geconstateerd, kwam ik tot het volle besef dat puur genieten van je gezonde kinderen geen vanzelfsprekendheid is.”

Ook Berry heeft een zeer persoonlijke motivatie om zich in te zetten voor KiKa: “In 2014 is mijn held Yonah (7) overleden aan de gevolgen van kanker. Zijn kracht, moed en vechtlust is van grote betekenis geweest en hij heeft mij op andere manier naar de wereld laten kijken. Sinds die periode zet ik mij in voor en sta ik volledig achter de ambitie van KiKa: op een dag alle kinderen met kanker genezen.”

De deelnemers aan de Avondvierdaagse van Limbricht steunen dus automatisch ook het goede doel van de Stichting 1Limburg4Kika. Meer informatie over de Avondvierdaagse is te vinden op: www.avondvierdaagse-limbricht.nl.

Cookieinstellingen