Lewis Hamilton wint Grand Prix van Hongarije

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

De Brit Lewis Hamilton heeft met Mercedes op soevereine wijze de overwinning gepakt in de Grand Prix van Hongarije.

Hamilton vertrok van pole position om vervolgens alles en iedereen achter zich te laten. Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen werden tweede en derde.

Max Verstappen viel al in de vijfde ronde uit omdat de Renault-motor van zijn bolide er mee ophield. De Limburger, die na een voor Red Bull belabberd verlopen kwalificatierace vanaf de zevende startpositie vertrok, maakte een uitstekende start en was in de eerste bocht als twee posities opgeschoven. Door deze uitvalbeurt vergaarde Verstappen geen punten in de stand op het WK. Max Verstappen had net als teambaas Christian Horner zwaar de pest in over het zoveelste probleem met de Renault-krachtbron.

Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo pakte wel WK-punten. Hij viel na een touché tijdens de start terug van de veertiende naar de zestiende plek, maar knokte zich na de race naar voren om uiteindelijk als vierde te finishen, vóór Valtteri Bottas. De Fin lag lange tijd tweede, maar werd gepasseerd door Vettel. Bottas leek door te schieten in de bocht, raakte daarbij de voorbijstekende Vettel en werd direct daarop ook gepasseerd door Räikkönen. Ricciardo werd later ook door de Fin geraakt bij een inhaalpoging. Bottas kreeg even later de opdracht van Mercedes om Ricciardo te laten passeren om zo mogelijk een straf van de race-jury te ontlopen.

Cookieinstellingen