Belangrijke informatie voor bezoekers Fortuna Sittard - PSV

18 aug 2018, 9:05 Sport
fortuna sittard stadion grasmat
Sittard-Geleen.nieuws.nl
Zaterdag speelt Fortuna Sittard na 16 jaar eindelijk weer een thuiswedstrijd in de Eredivisie. Daarbij wordt veel publiek verwacht.
In het nieuwe seizoen in de Eredivisie zijn een aantal zaken en regels voor bezoekers veranderd. Hieronder leest u daar mee over.

Toegangscontrole

Met ingang van dit seizoen beschikt Fortuna Sittard over een nieuwe toegangscontrolesysteem. Bij elke ingang staan tourniquets
die zowel digicards (seizoenkaarten) als QR-codes (e-tickets) kunnen scannen. Indien u het ticket via uw telefoon wilt laten scannen, dient u het scherm op volledige helderheid te zetten en de barcode indien mogelijk in te zoomen. Fortuna heeft gekozen voor middelhoge draaikruizen, teneinde een klantvriendelijk stadion te waarborgen. Primair zorgen de tourniquets ervoor dat bezoekers niet meer binnen kunnen komen met gekopieerde e-tickets en tevens wordt de doorstroming bevorderd.
Elke tribune is gekoppeld aan een bepaalde ingang, waardoor de drukte evenredig wordt verspreid over alle ingangen. Het is dus van belang dat u zich meldt bij de juiste entree, anders zal de toegangscontrole de kaart weigeren (zie hiervoor het onderstaande overzicht).

Auto parkeren of fiets stallen

Met de finish van de zesde etappe van de BinckBank Tour én de eerste thuiswedstrijd van Fortuna tegen landskampioen PSV, belooft het aanstaande zaterdag erg druk te worden op en rondom 'bedrijvenstad Fortuna'. Door de voorziene drukte zijn er verkeersmaatregelen genomen op en rondom Sportzone Limburg/bedrijvenstad Fortuna. Tevens geldt in dit gebied 24/7een algeheel parkeerverbod; het is niet toegestaan om voertuigen langs de weg te parkeren. Overtreders riskeren een boete.
Fortuna Sittard is diverse omliggende bedrijven zeer erkentelijk dat zij hun parkeerterrein ter beschikking hebben gesteld voor bezoekers van Fortuna Sittard. Hierdoor kan Fortuna op wedstrijddagen beschikken over de volgende extra parkeerterreinen:
  • P6 (Sabic) te bereiken via de Europaboulevard en de Helsinkistraat
  • P7 (Media Groep Limburg) te bereiken via de Poststraat en de Mercator
  • P8 (DSM) gelegen aan de Poststraat
Er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. Voor ieders veiligheid is het van belang dat u de aanwijzingen van de verkeersregelaars opvolgt.
De parkeerplaatsen P2, P4 en P5 - naast het Tom Dumoulin Bike Park - zijn door de aanwezigheid van de BinckBank Tour aanstaande zaterdag niet beschikbaar. Buiten dat gebied geldt hetzelfde tarief van 3 euro per voertuig. Noch het bedrijven die hun parkeerterreinen ter beschikking stellen, noch Fortuna Sittard zijn niet aansprakelijk voor schade, diefstal of dergelijke aan uw voertuig.
De parkeergarage aan de Lissabonlaan is toegankelijk zolang er plekken beschikbaar zijn. Sponsoren kunnen op vertoon van hun parkeerticket een uitrijkaartje krijgen bij het uitgiftepunt in de parkeergarage.
Overigens wordt aangeraden zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of op de fiets te komen. Bij het stadion worden op de Milaanstraat en op de Lissabonlaan, ter hoogte van de Barcelonastraat, fietsenrekken geplaatst. Het betreft geen bewaakte fietsenstalling, dus stallen is geheel op eigen risico. Fortuna is in geen geval aansprakelijk voor schade, diefstal of dergelijke.

Beleid ten aanzien van ongewenst gedrag

Alle bezoekers dienen een onvergetelijk seizoen te ervaren en daarbij is een veilig gevoel van groot belang. Daarom gaat Fortuna streng doch rechtvaardig optreden tegen ongewenst gedrag. Zwaardere overtredingen, zoals o.a. vermeld in de standaardvoorwaarden van de KNVB en huisregels van de club, zullen meteen worden aangemeld bij de KNVB voor een landelijk stadionverbod. Een lichtere overtreding zal door de club op passende wijze worden bestraft. Bij het aantreffen van hard- en softdrugs, worden de drugs ingenomen en ter vernietiging overgedragen aan de politie. Tevens kan de politie overgaan tot aanhouding voor het in bezit hebben van drugs of het handelen in drugs.
Verder is het niet toegestaan om met shirts, sjaals of andere uitingen van andere clubs dan Fortuna Sittard op de thuistribune te zitten. Indien een bezoeker dit wel heeft, dan kan de toegang tot het stadion geweigerd worden.