Podiumplaats voor Max Verstappen in Spa-Francorchamps

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Sebsastian Vettel heeft de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps gewonnen. Max Verstappen finishte als derde, achter Lewis Hamilton.

Het Belgische circuit is altijd goed voor spektakel. Dat bleek ook vandaag toen direct na de start in bocht La Source een aantal aanrijdingen plaatsvond, waarbij de crash tussen Hulkenberg en Alonso de meest spectaculaire was. Alonso werd door een zich totaal verremmende Hulkenberg vol van achteren geraakt en vervolgens gelanceerd, waarbij ook de Sauber van Leclerc werd geraakt.

https://twitter.com/F1/status/1033724909132894208

Achteraf bleek dat de halo op de wagen van de Canadees flink was beschadigd, goed dus dat dat veelgekritiseerde ding er zat. Behalve dit drietal liep ook Ricciardo schade op, reed Räikkönen lek en moest ook Bottas vroegtijdig naar de pits. De Red Bull van Ricciardo werd in de 31e ronde teruggetrokken uit de wedstrijd. Eerder gebeurde dat al met de Ferrari van Räikkönen.

Na vier rondes safetycar reed de als zevende gestarte Max Verstappen op de vijfde plek. Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Sergio Perez en Esteban Ocon reden voor hem. De twee Force India’s werden in de zevende en de tiende ronde door Verstappen voorbijgestoken en vanaf dat moment bouwde de Limburger zijn voorsprong op de achterliggers op en zag hij voor zich Vettel en Verstappen uit het zicht verdwijnen en reed hij 34 rondes lang een eenzame race.

Cookieinstellingen