Watersley Ladies Challenge: 3 dagen vrouwenwielrennen in Sittard

Boels Ladies Tour (archieffoto 2016)
Boels Ladies Tour (archieffoto 2016)
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vanavond om 18:00 uur gaat in het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard de driedaagse Watersley Ladies Challenge (UCI-klasse 2.1) van start.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Offroad-Cycling Sittard-Geleen in samenwerking met het Tom Dumoulin Bike Park en bestaat dit jaar uit een Criterium, een Tijdrit een Omloop en Algemeen Klassement op tijd.

Het internationale karakter en het parcours maken dit weekend uitermate geschikt als voorbereiding op het WK-Wielrennen in Innsbruck.

Criterium

Het criterium wordt op vrijdag 7 september verreden op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. De te rijden afstand bedraagt 60 kilometer en in het parcours zijn een korte zeer steile helling – stijgingspercentage van 20% – en kasseien opgenomen. De wedstrijd begint om 18:00 uur.

Tijdrit

Op zaterdag 8 september wordt een individuele tijdrit over een afstand van 11,9 kilometer verreden. Het parcours telt 4 hellingen met een totaal hoogteverschil van 191 meter. De start is in de Godfried van Mollestraat in Munstergeleen en de finish is op Watersley. De eerste renster start om 12:00 uur in Munstergeleen, de laatste finisht rond de klok van 15:20 uur op Watersley.

Omloop

Op zondag 9 september wordt een omloop verreden van 67,2 kilometer over een parcours van 8,4 kilometer waarin 3 hellingen zitten met een totaal hoogteverschil van 141 meter. In totaal dus 24 beklimmingen en een hoogteverschil van 1128 meter.
De omloop start om 14:00 uur op het Watersley Sports & Talent Park. De rensters worden daar rond 15:45 uur aan de finish verwacht.

Cookieinstellingen