Nieuwe schaatscompetitie in Limburg: de Laco Ice Skate Cup

Foto: Laco

Terwijl de ijslaag op de 400-meter buitenijsbaan van Laco Glanerbrook groeit maken Laco en Stichting Wielerbaan Geleen de geboorte van de Laco Ice Skate Cup bekend.

Michel van Dijke van Stichting Wielerbaan Geleen en Ralph Verbael van Laco Glanerbook organiseren dit schaatsseizoen een unieke schaatscompetitie op de 400-meter buitenbaan van Glanerbrook.

Beide geven aan dat er behoefte is aan laagdrempelige schaatswedstrijden in Limburg. Een wedstrijd waar iedereen aan kan deelnemen zonder ver te hoeven reizen. Nu moeten schaatsers daarvoor uitwijken naar Eindhoven, Tilburg en Breda.

Voor de jongsten is dat vaak een drempel om te gaan schaatsen. Van Dijke: “We hebben naast de wielerbaan een prachtige schaatsbaan liggen die wel wat promotie en geestdrift kan gebruiken. De eind jaren tachtig aangelegde kunstijsbaan is, gelegen op zo’n zestig meter boven NAP, veruit de hoogstgelegen vierhonderd meter baan van Nederland. De wedstrijdsport heeft er zich helaas niet kunnen ontwikkelen en de enige vierhonderd meter kunstijsbaan in de provincie Limburg heeft daardoor een meer recreatieve functie. Hier proberen we met onze nieuwe competitie – de Laco Ice Skate Cup – verandering in brengen. Wat je hier in de winter ziet zie je nergens. Baanrenners op de wielerbaan en schaatsers op de schaatsbaan. Daar mogen we als inwoner van Sittard-Geleen en zelfs Limburg best een beetje trots op zijn.”

De Laco Ice Skate Cup-competitie is geschikt voor junioren (13 tot en met 18 jaar), recreanten en wedstrijdrijders. Momenteel werken de ijsmeesters hard om een mooie ijsvloer aan te leggen.

De eerste wedstrijd van de Ice Skate Cup is op donderdagavond 1 november. Jeugd betaalt 2 euro en volwassenen betalen 5 euro per persoon. De junioren starten om 20:20 uur met een massastart en rijden 8 ronden. Na de huldiging van de jeugd zullen de recreanten en wedstrijdrijders hun race rijden.

» meer informatie

De competitie telt 5 wedstrijdavonden (steeds op donderdag, data onder voorbehoud): dit jaar op 1 en 29 november en in 2019 op 3 januari, 7 februari en 7 maart (finale). De wedstrijden beginnen steeds om 20:20 uur en zijn om 21:20 uur gedaan.

https://twitter.com/WeSkateSmarter/status/1055692704347238400

Cookieinstellingen