Uurrecord schaatsen op naar verwachting record-warme februaridag

Foto: Michel van Dijke

Op woensdag 27 februari wordt op de 400 meter buitenijsbaan van Laco Glanerbrook een uurrecord schaatsen gereden door Jan de Koning (59) uit Sittard.

De Koning, bekend van L1 en tevens voorzitter van schaatsvereniging Limburgse Schaatsvrienden zal daarmee een memorabele en unieke sportieve prestatie neerzetten, omdat dit uurrecord waarschijnlijk gereden gaat worden bij een temperatuur van om en nabij de 20 graden boven nul.

Nog nooit was het zo warm in februari. Dat er dan nog ijs op de baan van Glanerbook ligt is echt uniek te noemen. Van Dijke en De Koning willen onder meer met het noteren van het uurrecord de ijsbaan in Geleen graag op de kaart zetten. “Deze ijsbaan moet behouden blijven want het verdwijnen van deze ijsbaan, de hoogste van Nederland zou de doodsteek zijn voor het schaatsen in Limburg,” zo vinden Van Dijke en De Koning.

De rit waarmee De Koning het uurrecord op de Geleense ijsbaan gaat neerzetten start om 15:00 uur. De ijsbaan is overigens gewoon open voor andere schaatsers, want Jan de Koning schaatst aan de binnenzijde van de ijsbaan.

Cookieinstellingen