Prima race maar geen podium voor Max Verstappen in Baku

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

De Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan op het stratencircuit in Baku is vandaag gewonnen door Valtteri Bottas.

Tweede werd Lewis Hamilton. Daarmee pakte Mercedes opnieuw de dubbel in een Grand Prix. Ferraricoureur Sebastian Vettel eindigde als derde, voor de als vierde gestarte Max Verstappen. Daarmee was de volgorde van binnenkomst van de top 4 gelijk aan die van de start, goed voor 12 kampioenschapspunten.

Verstappen verspeelde bij de start zijn vierde plek aan Perez, maar pakte die korte tijd later weer terug.

Ferraricoureur Charles Leclerc verloor in eerste instantie twee plaatsen bij de start, maar rukte al snel op naar de eerste plek, die hij van de 14e tot de 32e ronde wist vast te houden. Toen werd hij voorbijgestoken door de Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. Na een pitstop viel de Monegask terug naar de vijfde plek, met ruime achterstand op Max Verstappen. Ditmaal was zijn Ferrari niet in staat om die achterstand te verkleinen, ondanks het feit dat hij op nieuwe en zachtere banden reed dan Verstappen. Leclerc ging in de laatste racerondes met een set nieuwe zachte banden dan maar op zoek naar de snelste rondetijd en wist die ook te klokken. Dat leverde hem één extra punt op.

De vanwege een straf van de FIA vanuit de pitstraat gestarte Pierre Gasly rukte op naar plek 5, maar viel in de 40e ronde uit met motorproblemen.

Het was in tegenstelling tot de twee voorgaande edities in Baku ditmaal geen spectaculaire race, maar spanning was er tot aan de finish.

De safety car kwam slechts één keer kort – en dan nog enkel virtueel – in actie, toen Renaultcoureur Daniel Ricciardo zich in de 35e ronde bij verremde voor een bocht. Dat gebeurde bij een inhaalmanoeuvre op de Toro Rosso van Daniil Kvyat. Het had tot gevolgd dat beide bolides de pits moesten opzoeken en niet meer terugkeerden op de baan.

Max Verstappen is in de stand om het WK nu gepasseerd door Vettel. De Duitser staat nu derde met 52 punten, één punt meer dan Verstappen. Bottas gaat met 87 punten aan de leiding en Hamilton staat met 86 punten op de tweede plek. Leclerc staat vijfde met 47 punten.

De volgende Grand Prix wordt op zondag 12 mei gereden in Barcelona op het Circuit de Catalunya.

Cookieinstellingen