Fortuna Sittard pakt in extra tijd een punt tegen Heracles

Fortuna Sittard speelde vanmiddag zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Eredivisie.

Dat seizoen begon vorige week met een kansloze 4-0 nederlaag tegen AZ in Alkmaar. En ook de tegenstander van vandaag kende een belabberde start van het seizoen. Heracles verloor met dezelfde cijfers, maar deed dat voor eigen publiek in Almelo tegen SC Heerenveen.

De toeschouwers zagen een rommelige eerste helft waarin beide ploegen veel balverlies leden. Fortuna probeerde druk te zetten, maar dat leverde vooral kansen op aan de andere kant van het veld bij snelle counters van Heracles. Scheidsrechter Kevin Blom keurde in de 14e minuut in overleg met de VAR een treffer van Heracles af, omdat daar een overtreding op Fortuna-verdediger Grégoire Amiot aan vooraf zou zijn gegaan.

Heracles kreeg gaandeweg de eerste helft Fortuna steeds beter in de greep. De thuisploeg slaagde er maar niet in om serieus gevaar te stichten voor het vijandelijke doel en kwam zelf een paar keer goed weg bij snelle counters van Heracles. De ploegen gingen met 0-0 aan de thee.

De tweede helft hetzelfde rommelige wedstrijdbeeld. Heracles was de beter voetballende ploeg en kwam in de 59e minuut via een doelpunt van Van de Water op voorsprong. De gasten verprutsten in de tweede helft nog twee honderd procent doelkansen. Fortuna ging op jacht naar de gelijkmaker maar leek die lange tijd niet te zullen vinden. Pas in de slotminuten van het duel kwam de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker. Een afstandsschot van verdediger Felix Passlack belandde op de lat. In de extra tijd wist Clint Essers op rechts door te breken. Hij zag zijn voorzet op de arm van een Heraclesverdediger belanden. Scheidsrechter Kevin Blom zag dat ook en gaf daarvoor een strafschop. Mark Diemers miste niet en bezorgde zo de thuisploeg op de valreep het eerste punt van deze competitie. Meer dat een puntje zat er niet in vandaag.

Bassala Sambou maakte in de 64e minuut zijn debuut voor Fortuna Sittard.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Felix Passlack, Branislav Ninaj, Grégoire Amiot, Mica Pinto, Jorrit Smeets, Adnan Ugur (64’ Bassala Sambou), Mark Diemers, Álex Carbonell (69’ Clint Essers), Vitalie Damascan en Rasmus Karjalainen (76’ Agim Zeka).

Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. De 5866 toeschouwers zagen hem geel trekken voor Felix Passlack en Branislav Ninaj van Fortuna Sittard en voor Osman, Kiomourtzoglou, Czyborra en Blaswich van Heracles.

Volgende week zondag speelt Fortuna Sittard opnieuw thuis. Dan is Willem II de tegenstander. Ook deze wedstrijd begint al om 12:15 uur.