Eaters pakt in laatste minuut de overwinning op Rockets Eg Diez-Limburg

20 okt 2019, 21:16 Sport
ijshockey santeri viinamaki cc by sa 4 via wikimedia
Santeri Viinamäki [CC BY-SA 4.] via Wikimedia
Microz Eaters Limburg speelde zondagavond thuis in Glanerbrook het eerste duel in de competitie om de Inter Region Cup.
In deze extra (mini-)competitie neemt een aantal ploegen die ook in de BeNeLeague uitkomen het op tegen een aantal ploegen uit de Duitse NRW Liga West. Daarin was vanavond Rockets Eg Diez-Limburg de eerste tegenstander van Microz Eaters Limburg.
Rockets kwam in de eerste periode twee keer shorthanded tot scoren (09:31, Ross en 10:06, Hill). Nick Verschuren (PP1, 12:08) scoorde tegen voor Eaters. De marge werd weer vergroot naar twee doelpunten (DP, 13:23). Lars van Sloun (17:22) bracht de 2-3 op het scorebord.
In de tweede periode bracht Tom Marx (23:06) de stand weer in evenwicht, maar door een doelpunt van Günther (33:08) ging Rockets met 3-4 de rust in.
In de laatste periode liep Rockets in eerste instantie uit naar 3-5 (Lavallee, 42:32), maar Lars van Sloun (49:06) en Nick Verschuren (52:05) brachten de stand op 5-5. In de laatste minuut van de wedstrijd kwam Eaters voor het eerst op voorsprong. Doelpuntenmaker en matchwinnaar was Yoren De Smet (59:35).
Op zaterdag 26 oktober speelt Microz Eaters Limburg om 20:30 uur thuis tegen Tilburg Trappers Toekomstteam. Dat is een wedstrijd in de competitie om de Nederlandse IJshockeybeker. Een dag later speelt Eaters de tweede wedstrijd in de competitie om de Inter Region Cup uit tegen de Dinslakener Kobras.