Fortuna Sittard bekert verder ten koste van ADO Den Haag

Fortuna Sittard speelde vanavond in de eerste ronde om de KNVB-beker thuis tegen ADO Den Haag. De ploeg uit de hofstad werd met 3-0 het bekertoernooi uitgewerkt.

De thuisploeg trad aan met een aantal spelers die doorgaans niet in de basis starten, zoals Rasmus Karjalainen en Agim Zeka, die in de aanval mochten beginnen en reservedoelman Azbe Jug. Verder stonden spits Vitalie Damascan en middenvelder Alex Carbonell, beide teruggekeerd van een blessure, in de basis. Een duidelijke keuze van Sjors Ultee, die meer belang hecht aan het competitieduel tegen ADO Den Haag dat op zaterdag 9 november eveneens in Sittard wordt gespeeld, dan aan het bekerduel tegen dezelfde tegenstander.

In de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op. De beste kans van de eerste helft was voor ADO Den Haag. Falkenburg schoot op enkele meters van het Fortuna-doel huizenhoog over. Verder was er weinig te beleven in de eerste helft.

In de tweede helft was Diemers dicht bij de 1-0. Vanuit een vrije trap schoot hij de bal net over de kruising. In de 59e minuut was hij wel doeltreffend. Hij verzilverde een penalty nadat een Fortunees in het Haagse strafschopgebied werd gevloerd. Twee minuten later scoorde Vitalie Damascan middels een kopbal uit een corner de 2-0. Agim scoorde in de 76e minuut de 3-0 en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. Fortuna Sittard plaatst zich, zeker gezien het spel in de tweede helft, verdiend voor de tweede bekerronde.

Opstelling Fortuna Sittard: Azbe Jug, Clint Essers, Branislav Ninaj, Cian Harries, Felix Passlack, Alex Carbonell (77’ Tekie Tesfaldet), Jorrit Smeets, Mark Diemers, Rasmus Karjalainen, Vitalie Damascan (73’ Bassala Sambou) en Agim Zeka ((86’ Jacky Donkor).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder. Die trok gele kaarten voor Cian Harries, Vitalie Damascan en Branislav Ninaj van Fortuna Sittard en voor Malone van ADO Den Haag.

Aanstaande zondag om 14:30 uur speelt Fortuna Sittard uit de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht.