Fortuna Sittard op bezoek bij FC Utrecht

Foto: SGN

Na twee opeenvolgende overwinningen treedt Fortuna Sittard vanavond om 21:00 uur aan tegen FC Utrecht.

De Domstedelingen staan met twaalf punten uit elf duels momenteel op de tiende plek van de ranglijst. Het door René Hake gecoachte team boekte tot nu toe twee overwinningen en zes gelijke spelen. FC Utrecht is een goed voetballend elftal, dat dit seizoen – althans in de competitie – moeite heeft met scoren. Tot nu toe was de club pas twaalf keer trefzeker. Mogelijk is daarin afgelopen week een kentering gekomen, want in het verloren bekerduel tegen Ajax scoorden de Utrechtenaren vijf keer, een keer minder dan Ajax.

Van de 20 voorgaande duels wist FC Utrecht er 14 te winnen. Drie keer eindigde de wedstrijd in Utrecht gelijk en even zo vaak nam Fortuna Sittard de punten mee naar huis. Vorig seizoen kreeg Fortuna Sittard in de Galgenwaard met een 6-0 nederlaag een stevige oorwassing.

Fortuna Sittard speelt nog altijd geen aantrekkelijk voetbal en moet het vooral van strijd en inzet hebben. Wel was er de afgelopen wedstrijden enige progressie te zien. Om in Utrecht resultaat te boeken is het noodzakelijk om die lijn vast te houden. Een punt in Utrecht zou al een prima resultaat zijn, maar een overwinning is nodig om weg te blijven van de onderste plaatsen van de ranglijst.

Fortuna Sittard zal het vanavond moeten stellen zonder Lazaros Rota. Die liep in de vorige wedstrijd een gele kaart op en is vandaag geschorst.

Vermoedelijke opstelling: Yannick van Osch, Martin Angha, Ben Rienstra, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Mats Seuntjens, Zian Flemming, Emil Hansson, Sebastian Polter en Lisandro Semedo.

De wedstrijd begint om 21:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen