Fortuna Sittard drukt VVV Venlo dieper in de zorgen

Fortuna Sittard reisde vandaag naar Venlo. In stadion de Koel werd verdiend met 1-3 gewonnen van VVV.

Op voorhand werd veel strijd verwacht, omdat VVV Venlo sinds gisteren nog maar een puntje boven de degradatie/nacompetitiezone staat. De thuisploeg maakte echter vooral een machteloze indruk. Fortuna Sittard was sterker aan de bal, feller in de duels, verdedigde beter en was aanvallen vaak gevaarlijk.

In de eerste helft bleek VVV Venlo amper bij machte om enig gevaar te stichten. De ploeg van Hans de Koning had in het eerste deel van de eerst helft dan wel het meeste balbezit, maar was niet bij machte om daar iets zinnigs mee te doen. Fortuna Sittard bleef defensief eenvoudig overeind. Het team van Sjors Ultee straalde in de aanval constant dreiging uit en kwam door een doelpunt van de door Mats Seuntjens op fraaie wijze aangespeelde de diepte insprintende Lisandro Semedo al in de tiende minuut op voorsprong. VVV mocht van geluk spreken dat Fortuna Sittard de score in de 43e minuut niet verdubbelde. Polter kreeg onvoldoende vat op een prima voorzet van Flemming. De Duitser schoot de bal net naast het VVV-doel.

Na rust bracht Hans de Koning met Hunte en Roemer meer aanvallende aspiraties in zijn team en dat leidde in de 54e minuut tot de gelijkmaker door Giakoumakis. Lang duurde de vreugde aan Venlose zijde over de gelijkmaker – en de hoop op meer – niet, want vijf minuten later ving Mats Seuntjens een uittrap van VVV-doelman Kirschbaum op. Hij rukte op naar het vijandelijke strafschopgebied en liet met een diagonale stuiterbal in de verre hoek de VVV-goalie kansloos. In de 66e minuut werkte Zian Flemming de derde Fortuna-treffer in het VVV-doel. De assist kwam van Lisandro Semedo, Flemming rondde knap en beheerst af. Die beheersing was er niet de 71e minuut, toe hij in goede positie te gehaast schoot en de bal over het VVV-doel verdween in plaats van er in. Semedo – goed voor een doelpunt en een assist – werd verkozen tot man of the match.

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie (81’ Dario van den Buijs), Ben Rienstra, Zian Flemming, Mats Seuntjens, Sebastian Polter (81’ Emil Hansson) en Lisandro Semedo (90+1 Samuel Moutoussamy).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder. Die trok geel voor Mats Seuntjens van Fortuna Sittard en voor Giakoumakis, Post en Arias van VVV Venlo.

Door deze overwinning staat Fortuna Sittard nu met 34 punten op de tiende plek van de ranglijst. De ploeg is zo goed als zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie, maar wil graag nog een plekje stijgen op de ranglijst. VVV Venlo verloor vandaag voor de zevende keer op rij en staat op de vijftiende plek van de ranglijst met 22 punten, een punt meer dan Willem II. RKC Waalwijk staat veertiende en heeft een punt meer dan VVV Venlo.

Aanstaande zaterdag 20 maart speelt Fortuna Sittard om 16:30 uur thuis tegen FC Utrecht.