Tour de Handhaving veilig gefinisht in Sittard-Geleen

<em>Tour de Handhaving 2021 passeert Roosteren</em>
Tour de Handhaving 2021 passeert Roosteren
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De deelnemers aan de Tour de Handhaving zijn vanmiddag ruim een kwartier uur voor op schema veilig gearriveerd op de Milaanstraat in Sittard.

Vanochtend vroeg vertrokken drie verstokte Fortuna Sittard-supporters vanuit Utrecht om een belofte gestand te doen, namelijk dat ze van Utrecht naar het stadion in Sittard zouden fietsen als Fortuna Sittard zich zou weten te handhaven in de Eredivisie. Die belofte werd gedaan op een moment dat Fortuna Sittard als nummer laatst van de ranglijst op weg leek naar rechtstreekse degradatie. Dat scenario voltrok zich gelukkig niet, integendeel.

Met hun actie haalde het drietal – Nort Hesse, Yelle Tieleman en Joris van Duin – ook nog eens 7365 euro op. Dat bedrag wordt geschonken aan de club op voorwaarde dat het geld wordt gebruikt om supporters die het niet meer zo breed hebben in de gelegenheid te stellen om toch een seizoenkaart aan te kunnen schaffen voor komend seizoen.

Aan het slot van de rit bedankte initiatiefnemer Nort Hesse iedereen die heeft meegewerkt om de Tour de Handhaving een succes te maken: sponsoren, donateurs, supporters langs de route en meefietsers, waaronder rechtsback Mickaël Tirpan en – vanaf Den Bosch – keeper Yanick van Osch. Onderweg sloten regelmatig mensen aan om een stukje mee te rijden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen