Negentiende etappe Ronde van Spanje gewonnen door Magnus Cort

Foto: screenshot

De vrijdag verreden negentiende etappe van de Vuelta was een 191,2 kilometer lange door de organisatie als ‘vlak’ bestempelde rit van Tapia naar Monforte de Lemos.

Vlak tussen aanhalingstekens, omdat de eerste helft van het parcours met één beklimming van de derde en twee beklimmingen van de tweede categorie nou niet bepaald zo vlak als een biljartlaken is. De verwachting dat de uiteindelijke winnaar zich in de vlucht van de dag zou bevinden kwam uit: de Deen Magnus Cort Nielsen was de sterkste in de eindsprint van een zeven man sterke kopgroep en pakte daarmee zijn derde etappezege in deze Vuelta.

De Portugees Rui Oliveira kwam als tweede over de meet en de Amerikaan Quinn Simmons pakte de derde plek.

In het algemeen klassement behoudt Primoz Roglic de leiding. Hij heeft een voorsprong van 2 minuten en 30 seconden op de Spanjaard Enric Mas en 2 minuten en 53 seconden op nummer 3 Miguel Ángel López.

De zaterdag te verrijden voorlaatste etappe van de Vuelta is opnieuw een pittige. De etappe van Sanxenxo naar Castro de Herville is een 202 kilometer lange heuvelachtige rit met een tiental beklimmingen. Met name de tweede helft is pittig te noemen met één klim van de derde, drie van de tweede en één van eerste categorie.

Cookieinstellingen