Members weer welkom bij Fortuna Sittard – sc Heerenveen

Foto: SGN

De afgelopen dagen hebben KNVB en betaald voetbalorganisaties zich ingespannen om de stadions voor twee derde te mogen benutten.

Dat is vooralsnog niet gelukt, de overheid houdt voorlopig vast aan maximale bezetting van een derde van de stadioncapaciteit, zo laat Fortuna Sittard weten. De club knokt tegen degradatie en kan de steun van een goed gevuld stadion goed gebruiken. Bovendien zijn inkomsten hard nodig. De club leed vorig jaar 3,8 miljoen euro verlies.

Algemeen directeur Ivo Pfennings: “Wij blijven van mening dat het voorstel te weinig perspectief biedt. Voor een club zijn supporters op de tribunes cruciaal. Allereerst voor de sfeer, maar ook de additionele inkomsten zijn voor ons van groot belang. Wij willen echter iedere kans aangrijpen om onze vaste supporters weer te mogen verwelkomen in ons stadion, vandaar dat we voor alle members het stadion toegankelijk maken. We hebben hiervoor diverse maatregelen ingevoerd om dit verantwoord en veilig te kunnen doen. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat de volgende stap het weer mogelijk maakt om iedereen toe te laten.”

Wedstrijdbezoek

De afgelopen dagen heeft de club gekeken naar mogelijkheden om de capaciteit van het stadion te verruimen om alle vaste members te kunnen ontvangen en tegelijk om zoveel mogelijk spreiding van het publiek te kunnen aanbieden. Hierdoor zijn het uitvak en vak B de komende periode ook ingericht voor het thuispubliek.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen