Sergio Perez pakt verrassend pole voor Red Bull in Jeddah

Foto: screenshot F1 TV

Max Verstappens teamgenoot Sergio Perez heeft op het Jeddah Street Circuit verrassenderwijs pole position weten te pakken.

Verrassenderwijs omdat Ferrari het hele weekend de snelste tijden had laten noteren en tevens verrassend omdat Perez voor het eerst een betere kwalificatie neerzette dan zijn teamgenoot Max Verstappen.

Max Verstappen moest daarnaast de beide Ferraricoureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz voor zich dulden. De Limburger start zondag vanaf de tweede startrij vanaf de vierde startplek.

Zonder meer verrassend was verder dat Lewis Hamilton voor Mercedes niet in staat bleek om Q2 van de kwalificatie te halen. De Engelsman start vanaf de 16e startplek. Opvallend was verder dat de nummers 16 tot en met 20 alle drie zijn voorzien van Mercedesmotoren. George Russell redde met een zesde startplek de eer voor Mercedes.

De kwalificatierace werd tijdens Q2 lange tijd stilgelegd na een zeer zware crash van Haascoureur Mick Schumacher. De Duitser raakte met hoge snelheid de muur, maar leek er op het eerste gezicht zonder lichamelijke schade vanaf te zijn gekomen.

Cookieinstellingen