Perez wint in Monaco, Verstappen loopt iets verder uit op Leclerc

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

In een zoals wel vaker totaal onvoorspelbaar verlopen Grand Prix van Monaco heeft Red Bull-coureur Sergio Perez zijn derde Grand Prix-zege geboekt.

Ferrari-coureur Carlos Sainz finishte als tweede en de van de vierde plek vertrokken Max Verstappen bleef dankzij een uitgekiende race-strategie de van pole position vertrokken Charles Leclerc voor. De snelste raceronde was voor McLaren-coureur Lando Norris.

De race kende een nogal hectisch verloop. Allereerst werd de start enkele keren uitgesteld vanwege de hevige regenval, maar nadat de race uiteindelijk van start ging werd als snel duidelijk dat de bandenstrategie bepalend zou worden. Later in de race crashte Michael Schumacher met zijn Haas en lag de race weer enige tijd stil. Red Bull pleegde bij de bandenwissel een overcut op Ferrari en wiste daarmee Sergio Perez voor Sainz en Max Verstappen voor Leclerc te positioneren. En aangezien inhalen op het circuit van Monaco nagenoeg onmogelijk is was het pleit daarmee wel beslecht. Het lukte vandaag vanwege alle oponthoud niet om alle 77 ronden af te werken en dus werd de tijdslimiet van kracht. In de slotronden voerden de beide Ferrari’s de druk nog wel stevig op, maar de zege van Perez en de derde plek van Verstappen kwamen niet meer in gevaar.

Door de derde plek van Verstappen loopt de Red Bull-coureur in de stand om het WK nu twee punten uit op Leclerc. Verstappen heeft nu 125 punten tegenover 119 punten voor Leclerc. Sergio Perez bezet in de stand om het WK met 110 punten de derde plek van de ranglijst.

Over twee weken staat de Grand Prix van Azerbeidzjan op het programma.

Cookieinstellingen