Max Verstappen pakt zijn 27e Grand Prix-zege op circuit Paul Ricard

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft op Circuit Paul Ricard in Le Castellet de Grand Prix van Frankrijk gewonnen. Het was de 27e GP-overwinning van zijn carrière.

Hij behield zijn startpositie en kwam dicht bij de van pole gestarte Monegask Charles Leclerc, maar passeren lukte niet. De race leek daardoor voor Red Bull uit te draaien op een tactisch steekspel. Verstappen ging in de 16e ronde naar binnen voor een setje nieuwe banden om op de zevende plek terug op de baan te komen. Leclerc was op dat moment stevig aan het pushen op de medium-compound banden waarmee hij de race was gestart en schoot in ronde 18 van de baan, mogelijk ten gevolge van een probleem met het gaspedaal. Het betekende na Spanje en Azerbeidzjan de derde DNF voor de Ferraricoureur, die daarmee zijn achterstand op Red Bullcoureur Max Verstappen in de stand om het WK halverwege het seizoen ziet groeien van 38 naar 63 punten.

Verstappens teamgenoot Sergio Pérez liet zich in de start verrassen door Mercedescoureur Lewis Hamilton en slaagde er in het vervolg van de race niet in om ook maar een enkele serieuze aanval op diens positie in te zetten. Sterker nog: hij werd aan het einde van een virtual safetycar situatie in de 51e ronde ook Hamiltons teamgenoot George Russell voorbijgestoken en zag daarmee een derde plek in rook opgaan.

Nadat Leclerc was uitgevallen resteerde voor Verstappen enkel de taak om de banden zo goed mogelijk te sparen, zijn voorsprong in de wedstrijd te consolideren en de race uit te rijden.

Cookieinstellingen