Mercedes pakt de dubbel in Brazilië

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Mercedes heeft dan eindelijk de eerste overwinning van het seizoen te pakken: de van pole position vertrokken George Russell kwam ook als eerste over de finish in São Paolo.

Het was Russells eerste overwinning in de Formule 1. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton pakte de tweede trede van het podium, Ferraricoureur Carlos Sainz finishte als derde.

Charles Leclerc finishte als vierde en komt daardoor in punten gelijk met Perez in het rijdersklassement. Maar omdat de Monegask meer overwinningen heeft behaald dan Perez zakt de Mexicaan naar de derde plek van het rijdersklassement.

Voor het eerst sinds lange tijd stond er ditmaal geen Red Bullcoureur op het podium. Max Verstappen finishte als zesde, zijn teamgenoot Sergio Perez moest genoegen nemen met de zevende plek. Verstappen vertrok vanaf de derde startplek en kende een redelijk goede start. Na een safety car, die volgde op een aanrijding tussen Ricciardo (McLaren) en Gasly (AlphaTauri), maakte hij contact met de Mercedes van Lewis Hamilton. De wereldkampioen viel daardoor terug, moest de pits in voor een nieuwe neus en kreeg bovendien een tijdstraf van 5 seconden wegens ‘causing a collision’

Volgende week staat met de Grand Prix van Abu Dhabi de laatste Formule 1 race van het jaar op de kalender.

Cookieinstellingen