Fortuna Vrouwen boekt eenvoudige zege tegen VV Alkmaar

Fortuna Vrouwen heeft in de thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar opnieuw een overtuigende overwinning geboekt.

De nieuwe Eredivisionist onder leiding van coach Roger Reijners laat met deze zesde en opnieuw overtuigende overwinning op rij zien een verrijking te zijn voor de Azerion Eredivisie Vrouwen. VV Alkmaar werd met een 4-0 nederlaag terug naar huis gestuurd.

De Fortuna Vrouwen hadden in de eerste helft amper iets te duchten van de tegenstander uit Alkmaar. De Noord-Hollandsen loerden op een snelle counter, maar als die er kwam leidde die zelden tot enig gevaar van betekenis. De thuisploeg deelde de lakens uit en ging na treffers van Jarne Teulings (21’) en Moïsa van Koot met 2-0 aan de thee. Dat had gezien het aantal kansen voor Fortuna ook 4-0 mogen zijn, al was het aan Diede Lemey te danken dat het op slag van rust niet 2-1 stond. De Fortuna-doelvrouw tikte een leep balletje ternauwernood uit de kruising,

Na rust pakte Fortuna Vrouwen de draad weer op en kwam in de 49e minuut via Tessa Wullaert op 3-0. Acht minuten later voorkwam een speelster van VV Alkmaar een zeker tegendoelpunt van Fortuna, maar ze werkte de bal daarbij ongelukkig in eigen doel… 4-0. In de 78e minuut voorkwam Diede Lemey knap een Alkmaars doelpunt. In deze fase van de wedstrijd kreeg Alkmaar meer kansen en begon Fortuna  slordiger te spelen. Dankzij Diede Lemey wist Fortuna de nul te houden en zat de 4-0 overwinning in de knip.

Door deze overwinning consolideert Fortuna Vrouwen de derde plek op de ranglijst achter Ajax en FC Twente. Volgende week vrijdag, op 2 december om 19:30 uur, speelt Fortuna Vrouwen opnieuw een thuiswedstrijd. Dan is hekkensluiter Telstar te gast. Die wedstrijd begint om 19:30 uur.

Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Moïsa van Koot (73′ Hildur Antonsdottir), Samantha van Diemen, Anna Knol, Dana Foederer, Alieke Tuin, Charlotte Hulst, Amber van Heeswijk, Jarne Teulings (70′ Hanna Huizenga), Tessa Wullaert, Feli Delacauw.