Fortuna Sittard uit tegen door Sjors Ultee gecoacht SC Cambuur

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard speelt vanmiddag om 16:45 uur opnieuw een belangrijke uitwedstrijd in de Eredivisiecompetitie.

Het team van coach Julia Velázquez treedt in het Cambuurstadion in Leeuwarden aan tegen het sinds november 2022 door oud-Fortuna Sittard-coach Sjors Ultee gecoachte SC Cambuur. Ultee kwam in de plaats voor Henk de Jong, die om gezondheidsredenen een stap terug moest doen.

Behalve oud-coach Ultee en zijn assistent Rob Alflen treffen de Fortunezen in de persoon van middenvelder Ben Rienstra nog een oud-teamgenoot. Net als Fortuna Sittard (tegen sc Heerenveen) wist SC Cambuur zijn laatste competitiewedstrijd (tegen FC Groningen) te winnen. Beide teams beginnen dus met een goed gevoel aan de wedstrijd.

SC Cambuur staat op de voorlaatste plek en heeft net als nummer laatst – FC Groningen – 12 punten. Fortuna Sittard staat met 19 punten op de twaalfde plek van de ranglijst. Voor beide ploegen is een overwinning van groot belang; voor Fortuna Sittard om weg te blijven van de degradatiezone en voor SC Cambuur om daar zo snel mogelijk uit weg te komen.

Fortuna Sittard zal zich willen revancheren voor de blamerende 1-4 thuisnederlaag die in augustus vorig jaar tegen SC Cambuur werd geleden. Dat moet dan gaan gebeuren met vermoedelijk de volgende basiself: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Ximo Navarro, Rodrigo Guth, George Cox, Arianit Ferati, Kristijann Bistrovic, Oguzhan Özyakup, Iñigo Córdoba, Úmaro Embaló en Burak Yilmaz.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen