Fortuna Sittard gaat tegen Sparta voor derde zege op rij

Foto: SGN

Vanavond vindt in het stadion aan de Milaanstraat in Sittard opnieuw een belangrijke wedstrijd plaats voor Fortuna Sittard.

Het boven verwachting goed presterende en door Maurice Stein gecoachte Sparta Rotterdam, dat momenteel de zesde plek van de ranglijst bezet met 33 punten, speelt voor de 23e keer in de historie een Eredivisieduel tegen Fortuna Sittard. Fortuna was in de 22 eerdere ontmoetingen dertien keer de sterkste en vijf keer nam Sparta de punten mee naar Rotterdam. Vier keer eindigde het duel zonder winnaar.

De ploeg van coach Julio Velázquez heeft de afgelopen twee wedstrijden – winst tegen sc Heerenveen en SC Cambuur – wel wat zelfvertrouwen getankt en trekt de ingezette lijn natuurlijk ook vanavond graag door om nog wat verder afstand te kunnen nemen van de degradatiezone. De spelers zullen zich dan ook graag revancheren voor de 3-1 nederlaag die in oktober op het Kasteel tegen Sparta werd geleden.

Julio Velázquez kan vanavond niet beschikken over Ximo Navarro en Roel Janssen. Bij Sparta ontbreken Bart Vriends en Koko Saito. Middenvelder Sven Mijnans vertrok aan het slot van de wintertransferperiode naar AZ.

Fortuna Sittard heeft twee oud-Spartanen in de selectie: middenvelder Deroy Duarte en spits Paul Gladon. Bij Sparta speelt oud-Fortuna Sittard-speler Mica Pinto mee.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Dimitrios Siovas, Rodrigo Guth, George Cox, Arianit Ferati, Kristijan Bistrovic, Oguzhan Özyakup, Iñigo Córdoba, Tijjani Noslin en Burak Yilmaz.

De wedstrijd begint om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen