Max Verstappen wint onbedreigd seizoensopening in Bahrein

Max Verstappen heeft vanmiddag met overmacht de eerste Grand Prix van het seizoen op zijn naam geschreven.

De Limburger in Red Bull-dienst kwam op het circuit van Bahrein weinig in beeld, want de tweevoudige wereldkampioen reed eenzaam en alleen op zo’n 12 seconden voorsprong voor zijn op de tweede plek rijdende teamgenoot Sergio Perez uit. Fernando Alonso kwam meer dan 37 tellen na Verstappen als derde over de finish.

Zijn teamgenoot Sergio Perez pakte de tweede plek. De Spanjaard Fernando Alonso – “this is a lovely car tot drive” – begon vanaf de vijfde startplek aan de race. Hij verloor een aantal plekken, maar pakte met zijn Aston Martin, na een aantal fraaie gevechten met onder meer Lewis Hamilton en Carlos Sainz, de derde plek van het podium. Charles Leclerc viel in de 41e ronde uit met motorproblemen. De Monegask reed op dat moment op de derde plek.

Nyck de Vries, de tweede Nederlander op de baan, finishte als vijftiende in zijn eerste race voor AlphaTauri.

Over twee weken wordt in Saudi Arabië de tweede race van het seizoen verreden.