Fortuna Sittard pakt thuis drie punten tegen FC Groningen

Fortuna Sittard heeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met 3-1 gewonnen en zich daarmee zo goed als verzekerd van een volgend seizoen in de Eredivisie.

De thuisploeg kwam al in de derde minuut van de wedstrijd op voorsprong door een treffer van Iñigo Córdoba. De Spanjaard schoot binnen uit een voorzet van Tijjani Noslin. Vervolgens nam FC Groningen het initiatief en ging op jacht naar de gelijkmaker. De druk op het Fortuna-doel werd opgevoerd, maar kort voor rust viel de treffer aan de overkant en was het opnieuw Iñigo Córdoba die Groningen-doelman Verrips het nakijken gaf, ditmaal uit een rebound op een schot van Tijjani Noslin.

Na rust was het Fortuna dat de druk opvoerde om de wedstrijd snel te kunnen beslissen, maar de gewenste derde treffer bleef uit. Vervolgens kwam Groningen in de 76e minuut door een treffer van Pepi terug in de wedstrijd. Het werd nog even spannend, maar in de laatste minuut van de extra tijd wist de voor Kristijan Bistrovic in het veld gekomen Paul Gladon een corner van Úmaro Embaló te verzilveren en de 3-1 op het scorebord te brengen.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Rémy Vita, Kristijan Bistrovic (89′ Paul Gladon), Dogan Erdogan (84′ Arianit Ferati), Tijjani Noslin (78′ Úmaro  Embaló), Oguzhan Özyakup (78′ Deroy Duarte), Iñigo Córdoba en Burak Yilmaz.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Die trok Geel Voor Tijjani Noslin van Fortuna Sittard.

Volgende week zondag speelt Fortuna Sittard om 16:45 uur uit tegen Ajax.