FC Twente veel te sterk voor Fortuna Vrouwen

FC Twente heeft Fortuna Vrouwen vanmiddag in Enschede op een nagenoeg kansloze nederlaag getrakteerd.

De eerste wedstrijd in de strijd om de Eredivisie Cup 2023 kende halverwege een 2-0 stand. Tessa Wullaert keerde na de rust niet terug op het veld. Hanna Huizenga kwam voor haar binnen de lijnen.

Ook in de tweede helft was Twente duidelijk de sterkere ploeg. Het overwicht resulteerde in twee treffers kort achter elkaar: in de 54e minuut en in 55e minuut moest Diede Lemey opnieuw vissen. De middag werd voor het team van coach Roger Reijners nog vervelender toen Samantha van Diemen in de 68e minuut haar tweede gele kaart van de wedstrijd incasseerde en verplicht werd de kleedkamer op te zoeken.

Paal en lat voorkwamen daarna in eerste instantie een nog grotere achterstand, maar de vijfde Twente-treffer bleef niet in de lucht hangen en viel in de 81e minuut uiteindelijk toch.

Met de bereikte eindstand en het grote krachtsverschil lijkt de return in Sittard op zondag 21 mei (aanvang 14:30 uur) niet meer dan een formaliteit.

Opstelling Fortuna Sittard: Diede Lemey, Samantha van Diemen (68’ indirecte rode kaart – 2x geel), Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, Dana Foederer, María Catharina Ólafsdóttir Gros, Alieke Tuin, Amber van Heeswijk, Jarne Teulings, Tessa Wullaert (46’ Hanna Huizenga) en Feli Delacauw.