Fortuna Sittard verliest met 2-1 van PSV

<em>Paul Gladon scoort de 0-1 uit een omhaal</em>
Paul Gladon scoort de 0-1 uit een omhaal

Fortuna Sittard heeft het PSV vanavond in eigen huis behoorlijk moeilijk gemaakt, maar verloor de wedstrijd uiteindelijk toch.

Fortuna werd direct onder druk gezet door PSV. Toch kwam de ploeg uit Sittard al vroeg op voorsprong. In de vierde minuut kopte Iñigo Córdoba een voorzet op maat van Ivo Pinto hard richting  PSV-doel. De Spanjaard zag de bal afketsen op een PSV-verdediger. Paul Gladon verzilverde de rebound met een fraaie omhaal tot de 0-1. PSV voerde daarop de druk nog meer op, maar Ivor Pandur verrichtte enkele knappe reddingen. In de 24 minuut zag Iñigo Córdoba zijn doelpunt worden afgekeurd wegens (aangeschoten) hands. Een minuut later kopte De Jong de gelijkmaker voor PSV achter Pandur.

Het laatste deel van de eerste helft verliep rommelig en datzelfde gold voor de tweede helft. Fortuna Sittard verdedigde met man en macht en kwam zelden van de eigen helft af. PSV bleef aandringen, maar zag lange tijd alle aanvallen gesmoord worden in het strafschopgebied van Fortuna Sittard. Het duurde tot de 83e minuut voordat er een Eindhovens doelpunt kon worden genoteerd: Simons schoot de bal fraai en hard in de kruising en liet daarmee Ivor Pandur volstrekt kansloos.

Ondanks de – verwachte – nederlaag tegen de nummer twee van de Eredivisie weet Fortuna Sittard nu honderd procent zeker dat de club ook volgend jaar in de Eredivisie uitkomt. Emmen leed namelijk een 5-1 nederlaag bij AZ en kan de puntenachterstand op Fortuna Sittard in de resterende twee wedstrijden niet meer overbruggen.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, George Cox(87′ Stepe Radic), Deroy Duarte (87′ Tunahan Tasci), Dogan Erdogan, Tijjani Noslin (72′ Rémy Vita), Iñigo Córdoba (72′ Arianit Ferati), Paul Gladon, Úmaro Embaló (75′ Gianmarco Cangiano).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Die trok geel voor Deroy Duarte, Ivor Pandur, George Cox en Dimitrios Siovas van Fortuna Sittard en voor Bakayoko van PSV.

Volgende week zondag speelt Fortuna Sittard de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Tegenstander daarin is het Rotterdamse Excelsior, dat nog altijd fel gewikkeld is in de strijd om het ontlopen van de zestiende plek van de ranglijst en daarmee van de nacompetitie. Fortuna kan dus ook komende zondag rekenen op een ontmoeting met een op en top gemotiveerde tegenstander.