Topman Marko tevreden, De Vries voorlopig veilig bij AlphaTauri

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Nyck de Vries hoeft voorlopig niet bang te zijn dat hij zijn stoeltje bij AlphaTauri in de Formule 1 kwijtraakt.

Topadviseur Helmut Marko van Red Bull, die een grote stem heeft in de rijdersbezetting van het zusterteam van Red Bull, toonde zich tevreden met de verrichtingen van de Nederlander afgelopen zondag in de Grote Prijs van Monaco. “Dit was met afstand zijn beste weekend voor AlphaTauri”, zei de Oostenrijker op motorsport.com. “Nyck zat veel dichter bij zijn teamgenoot dan voorheen en dat is wat ik wil zien van hem.”

De Vries eindigde in Monaco als twaalfde, zijn beste klassering tot nog toe. Voorafgaande aan de race in het prinsdom stond er wel wat druk op bij de oud-kampioen in de Formule 2 en Formule E. De Vries had in de eerste vijf races van het seizoen ondermaats gepresteerd. “We willen uiteraard meer zien van hem. We dachten dat Nyck met zijn ervaring meteen teamgenoot Yuki Tsunoda zou uitdagen, maar dat is nog niet gebeurd”, aldus Marko.

De invloedrijke adviseur sprak tegen dat de positie van De Vries in gevaar is. “Er is nooit een deadline bij ons. We kijken naar de prestaties en als we denken dat er iets moet veranderen, dan grijpen we in. Maar op dit moment gaan we helemaal niets doen”, stelde Marko.

Cookieinstellingen