Max Verstappen maakt ook in Canada de verwachtingen waar

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Na 342,7 kilometer oftewel 70 rondjes over Circuit Gilles Villeneuve in het Canadese Montreal kwam Max Verstappen als eerste over de finish.

En dat was conform de verwachtingen. Een grand slam – starten van pole, de volledige race aan de leiding rijden en daarmee dus ook de racewinst pakken én de snelste raceronde rijden – zat er ditmaal niet in. Het extra punt voor de snelste ronde ging ditmaal namelijk wél naar zijn teamgenoot Sergio Perez, die als zesde finishte. De Mexicaan kwam kort voor de het slot van de race naar binnen voor een nieuwe set softs om vervolgens de snelste rondetijd op zijn naam te schrijven.

Voor de objectieve toeschouwer was het, ondanks een virtual safety car (uitvallen Sargeant, Williams) en een safety car na een aanrijding met de muur door Mercedes-coureur George Russell een weinig opwindende race. De meeste actie speelde zich ruim achter de koploper af, met een verdienstelijke zevende plek voor Alexander Albon (Williams).

Fernando Alonso (Aston Martin), bij de start voorbijgestoken door Lewis Hamilton (Mercedes), pakte de Brit in de 23e ronde terug en finishte als tweede, Hamilton werd derde.

Verstappen heeft nu net als racelegende Ayrton Senna 41 overwinningen op zijn naam staan en bezorgde vandaag zijn team Red Bull de honderdste F1-overwinning.

Max Verstappen heeft met zijn vierde opeenvolgende overwinning zijn voorsprong op de concurrentie verder uitgebouwd. Hij leidt de stand om het WK nu met 195 punten, 69 punten meer dan teamgenoot Sergio Perez, die inmiddels de hete adem van Fernando Alonso in zijn nek voelt.

Over twee weken staat de Grand Prix van Oostenrijk op het programma. Die race wordt verreden op de Red Bull Ring in Spielberg.

Cookieinstellingen