Luuk Koopmans versterkt keepersgilde Fortuna Sittard

Foto: © Fortuna Sittard

Het vertrek van doelman Yanick van Osch betekende dat Fortuna Sittard op zoek moest naar vervanging om het keepersbestand op peil te houden.

Fortuna Sittard heeft zich inmiddels versterkt met Luuk Koopmans. De 29-jarige doelman heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor twee seizoenen.

Koopmans is klaar voor zijn avontuur in Sittard. “Ik heb de afgelopen twee weken goede gesprekken gehad met Americo en de hoofdtrainer, dat goede gevoel is sindsdien gebleven. Daarnaast was Zian Flemming ook altijd heel positief over Fortuna. Het is dan ook fijn om hier eindelijk te zijn. Ik kijk enorm uit naar mijn periode in Sittard.”

Americo Branco is tevreden met het aantrekken van Koopmans, die tweehonderd wedstrijden in het betaalde voetbal achter zijn naam heeft staan. “We halen met Luuk een ervaren kracht in huis,” aldus de technisch manager. “Hij heeft aangetoond een betrouwbare doelman te zijn. Daarnaast neemt Luuk een goede mentaliteit mee, een die matcht met die van de club. We zijn blij dat hij zich aan Fortuna verbonden heeft.”

Koopmans debuteerde in het betaalde voetbal bij TOP Oss. Na drie seizoenen vertrok de Brabander naar PSV, dat hem vervolgens verhuurde aan MVV Maastricht en ADO Den Haag. Bij laatstgenoemde club bleef de sluitpost vervolgens actief. Na drie seizoenen liep zijn contract in de Hofstad af.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen