Kan Fortuna Sittard tegen een ‘onbekend’ Ajax verrassen?

Foto: SGN

De competitiestart is voor Fortuna Sittard tot nu toe prima verlopen. De ploeg heeft 5 punten verzameld in drie wedstrijden.

Na gelijke spelen uit tegen Feyenoord en Excelsior en een overwinning thuis tegen Eredivisiedebutant Almere City wacht vandaag Ajax, dat afgelopen week ondanks verlies na een belabberde vertoning in eigen huis deelname aan de groepsfase van de Europa League zeker stelde.

De Amsterdammers zagen aan het slot van de transferperiode Davy Klaassen vertrekken naar Inter Milan. Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn raakte afgelopen donderdag geblesseerd en Steven Berghuis zit een schorsing uit. Tegenover het vertrek van een aantal bekende spelers, zoals Dusan Tadic, Mohammed Kudus, Jurrien Timber en Edson Álvarez stond het aantrekken van een groot aantal nieuwelingen. En daarmee is de kracht van de tegenstander van zondag moeilijk in te schatten.

Fortuna Sittard start het duel zondag naar verwachting in de volgende opstelling: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks, Loreintz Rosier, Alen Halilovic, Deroy Duarte, Tijjani Noslin, Mouhamed Belkheir en Iñigo Córdoba.

De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen