Fortuna Sittard ontvangt vanavond sc Heerenveen

Foto: SGN

Fortuna Sittard speelt vanavond om 18:45 uur in het stadion aan de Milaanstraat in Sittard tegen sc Heerenveen.

Het treffen tussen de huidige nummer 10 (Fortuna Sittard) en de nummer 8 van de Eredivsie is voor beide ploegen belangrijk om uit de buurt van de degradatiezone te blijven. Heerenveen heeft twee punten minder dan Fortuna Sittard, maar wel een beter doelsaldo. Fortuna Sittard is samen met RKC Waalwijk de minst scorende ploeg in de Eredivisie: in 19 duels wist het team van coach Danny Buijs slechts 18 keer te scoren.

Buijs kan vanavond niet beschikken over de zieke Rémy Vita. Ook Alessio Da Cruz is niet helemaal fit. Middenvelder Deroy Duarte is afwezig wegens deelname aan de Afrika Cup, waarin hij met het team van Kaapverdië is doorgedrongen tot de kwartfinales.

Fortuna won de laatste twee thuiswedstrijden tegen sc Heerenveen met 2-0. In Heerenveen werd dit seizoen met 3-0 verloren. Bij sc Heerenveen is doelman Noppert naar de bank verwezen, hij wordt vervangen door Van der Hart. Bij Fortuna Sittard is na het vertrek van Ivor Pandur de keuze gevallen op Michael Verrips, die vanwege het vertrek van Pandur werd teruggehaald van FC Groningen, waaraan hij was verhuurd.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Michael Verrips, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks, Alen Halilovic, Loreintz Rosier, Justin Lonwijk, Arianit Ferati, Kaj Sierhuis en Iñigo Córdoba.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan.

Voorafgaand aan het duel organiseert de club de eerste Fortuna Sjtehung, een carnavalsevenement compleet met uitroeping van de eerste Fortuna-prins.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen