Max Verstappen start Formule 1-seizoen met overwinning in Bahrein

Max Verstappen heeft net als vorig jaar de eerste Formule 1 Grand Prix van het nieuwe seizoen overtuigend gewonnen.

De Red Bull-coureur kende vanaf pole position een prima start in Bahrein en bleef de hele race soeverein aan de leiding.

De vanaf plek 2 gestarte Charles Leclerc kon de drievoudig wereldkampioen niet bedreigen. In tegendeel. De Ferrari van de Monegask kampte een groot deel van de race met consequent blokkerende voorwielen bij het aanremmen voor diverse bochten. Hij werd dan ook voorbijgestoken door George Russell (Mercedes), zijn teamgenoot Carlos Sainz en Red Bull-coureur Sergio Perez. Later pakte de vanaf plek 2 gestarte Leclerc de vierde plek van Russell terug.

Perez reed een solide race, pakte de tweede plek achter Verstappen, maar kon het racetempo van zijn teamgenoot niet bijbenen. Hij kwam 22,4 seconden na Verstappen over de finish, Carlos Sainz pakte voor Ferrari de derde trede van het podium. Charles Leclerc werd vierde.

Volgende week zaterdag wordt de Formule 1 Grand Prix van Saudi-Arabië verreden.