Eén keer goud en twee keer zilver op NJK Boulder voor Limburgse jeugd

Foto: © Robert Hendriksen

Op het Nederlands Jeugdkampioenschappen Boulder, afgelopen zaterdag in Hilversum, hebben de vier Limburgse deelnemers goede zaken gedaan.

Op het NJK boulderen klimmen per categorie de zes beste deelnemers aan de nationale jeugdcompetitie tegen elkaar.

Op een lage muur van maximaal 4,5 meter hoog krijgen zij vier complexe klimproblemen voorgeschoteld waar ze ieder binnen 5 minuten moeten proberen boven te komen. Diegene die dat lukt en daar het minste pogingen voor nodig heeft, die wint. Halverwege kunnen er ook nog punten gepakt worden door de zone te bereiken. De boulderproblemen hebben ze nooit eerder gezien of geprobeerd en ze mogen ook niet zien hoe de andere deelnemers proberen boven te komen.

Bij de jongens U14 hadden de routebouwers iets te zwaar gebouwd: niemand kwam boven bij de vier boulders. Melle Huisman uit Schinnen bereikte samen met twee andere jongens in één poging een zone. Tot zijn verbazing was dat genoeg voor een gedeelde tweede plek. In de categorie jongens U16 werd Tom Bonsen vijfde.

Esmee Bonsen uit Geleen bereikte in alle vier de boulders de zone, en wist er één te toppen. Dat leverde ook haar een zilveren medaille op bij de meisjes U18.

In de categorie U20 klom Bente Schiffeleers uit Sittard een ijzersterke wedstrijd: samen met drie andere meiden kwam ze boven in alle boulders, maar Bente had er minder pogingen voor nodig: een gouden medaille.

Op de foto: gezamenlijk podium van U18 en U20 met links Esmee Bonzen en vijfde van rechts Bente Schiffeleers.

Cookieinstellingen