Fortuna Sittard op jacht naar volgende thuiszege

Foto: SGN

Fortuna Sittard gaat vanavond in een uitverkocht stadion in Sittard op jacht naar de magische 34-puntengrens.

Het team van coach Dann y Buijs wist de afgelopen drie duels twee keer te winnen en een keer gelijk te spelen. De tegenstander van vanavond, PEC Zwolle, speelde de afgelopen vijf wedstrijden twee keer gelijk en verloor drie duels.

De Zwollenaren bezetten momenteel met 28 punten de dertiende plek van de ranglijst, Fortuna Sittard is op plek tien met 31 punten koploper van het rechterrijtje en is bij een overwinning zo goed als zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie. PEC Zwolle zal de huid duur verkopen, want de ploeg uit de hoofdstad van Overijssel wil natuurlijk ook graag een goed resultaat om weg te blijven uit de gevarenzone.

Fortuna Sittard heeft de laatste drie wedstrijden in elk geval flink wat zelfvertrouwen getankt en kan bovendien beschikken over een nagenoeg – uitgezonderd Arianit Ferati – compleet fitte selectie. Dat vertrouwen mag overigens niet leiden tot zelfoverschatting, maar moet bijdragen aan het besef dat het team met de juiste instelling en een optimale inzet een belangrijke stap naar die felbegeerde 34-puntengrens kan zetten en dat daarna omhoog gekeken kan worden.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Michael Verrips, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks, Oguzhan Özyakup, Deroy Duarte, Ragnar Oratmangoen, Justin Lonwijk, Kaj Sierhuis en Iñigo Córdoba.

De wedstrijd begint vanavond om 18:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen