Carlos Sainz wint in Australië, uitvalbeurt voor Max Verstappen

<em>Uitvalbeurt Verstappen in vierde ronde</em>
Uitvalbeurt Verstappen in vierde ronde
Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Geen derde opeenvolgende zege in het nieuwe seizoen en dus geen tweede serie van tien opeenvolgende overwinningen voor wereldkampioen Max Verstappen.

Na een prima start – het hele veld kwam probleemloos door de eerste bochten – zag de van pole vertrokken Verstappen in de tweede ronde Ferraririjder Carlos Sainz voorbijkomen. Verstappen meldde over de boordradio dat hij de auto even ‘kwijt’ was. Twee ronden later viel hij – voor het eerst sinds 43 races – uit door technische problemen; zijn rechter achterrem gaf er de brui aan. Enkele ronden later viel ook Mercedescoureur Lewis Hamilton uit met technisch malheur. Een uitvalbeurt was er ook voor George Russell: de Brit crashte door een fout in de laatste ronde

Carlos Sainz – nog niet in topvorm na een blindedarmoperatie – reed met een ijzersterk optreden naar de overwinning, met teamgenoot Charles Leclerc op de tweede trede van het podium. De derde plek was voor Lando Norris (McLaren).

Verstappens teamgenoot Sergio Perez, door een gridstraf van drie plekken vertrokken vanaf plek zes, maakte deze race weinig indruk en finishte als vijfde ruim achter de McLarens van Lando Norris en Oscar Piastri.

Over twee weken, op zondag 7 april. wordt op het circuit van Suzuka de Grote Prijs van Japan verreden. Dat betekent dat Nederlandse raceliefhebbers die álle actie willen zien opnieuw niet kunnen uitslapen…

Cookieinstellingen