Fortuna Vrouwen wint in Rotterdam opnieuw van Excelsior: 2-4

Vorige week plaatste Fortuna Vrouwen zich in Rotterdam ten koste van Excelsior voor de bekerfinale. Vanmiddag speelden beide ploegen opnieuw tegen elkaar.

Ditmaal betrof het een competitiewedstrijd in de Azerion Eredivisie Vrouwen. Ook in dit duel was Fortuna de betere ploeg.

Het team van coach Roger Reijners keek bij rust tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van Breewel in de 18e minuut. Na rust maakte Hanna Huizenga in de 53e minuut gelijk. Acht minuten later was Huizenga opnieuw trefzeker en bracht ze Fortuna op voorsprong. In de 73e minuut kopte Tessa Wullaert de 1-3 binnen. In de vierde minuut van de extra tijd maakte Wullaert ook de 1-4. Het slotakkoord was evenwel een minuut later voor Excelsior.

Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Myrthe Moorrees, Samantha van Diemen, Anna Knol, Hildur Antonsóttir, María Ólofsdóttir Grós (46′ Hanna Huizenga), Alieke Tuin, Amber van Heeswijk, Jarne Teulings (46′ Charlotte Hulst), Lára Pedersen (85′ Farkhunda Muhtaj) en Tessa Wullaert.