Fortuna Sittard speelt 1-1 gelijk tegen PSV

Foto: screenshot

Fortuna Sittard heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-1 gelijkgespeeld tegen landskampioen PSV Eindhoven.

Het was het tweede gelijkspel dat Fortuna Sittard dit seizoen op PSV boekte. Tot de 78e minuut leek de eerste overwinning van Fortuna Sittard sinds 1999 in de maak. Helaas kwam het niet zover.

De spelers vormden voor de wedstrijd een erehaag voor de kersverse landskampioen. Daarna toonden ze shirts waarmee ze de zwaar geblesseerd geraakte Kaj Sierhuis sterkte wensten.

De thuisploeg toonde weinig ontzag voor de kersverse landskampioen en kwam in de beginfase een aantal keren gevaarlijk voor het PSV-doel. Goalie Drommel, die dit duel van PSV-trainer Bosz in de basis mocht beginnen, behoedde zijn ploeg tot twee keer toe voor een vroege achterstand. Ook PSV was het eerste kwartier dichtbij een voorsprong, waarbij Siovas een keer uitstekend intervenieerde en een andere keer de bal naast ging. Scheidsrechter Van den Kerkhof zag in de negende minuut geen penalty in een onmiskenbare overtreding op Córdoba. Diezelfde Córdoba schoot in de 27e minuut de 1-0 achter doelman Drommel, na een prima onderschepping van Kristoffer Peterson, die na een rush naar het vijandelijke doel de mee opgekomen Córdoba op maat bediende. De Spanjaard faalde niet en schoot beheerst binnen. Vier minuten later was het bijna opnieuw raak voor Fortuna, maar ditmaal redde Drommel op een inzet van Córdoba en de rebound van Voet. Die zag Peterson vervolgens de derde rebound hoog over het PSV-doel schieten. Even later bracht Luuk Koopmans op knappe wijze redding op een kopbal van dichtbij van Luuk de Jong. Dat deed hij in de 39e minuut opnieuw, ditmaal op een hard schot van PSV’s topscorer van binnen de 16.

De tweede helft kende een rommelig begin. In de 60e minuut viel Alessio Da Cruz geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Sadik Fofana. Fortuna Sittard was in de tweede helft beduidend minder dreigend dan in de eerste helft. PSV was de sterkere ploeg, al was het spel van de Eindhovenaren beduidend minder intensief dan gewoonlijk. Het team van Peter Bosz slaagde er na de gelijkmaker van Schouten (72′) niet meer in om de dreiging om te zetten in kansen. Een verdiend en belangrijk punt derhalve voor Fortuna Sittard, dat met het oog op de TV-gelden graag zo hoog mogelijk wil eindigen.

Na afloop van de wedstrijd namen de spelers van Fortuna Sittard, waarvan er de nodige zullen vertrekken, de tijd om het publiek te bedanken.

Volgende week speelt Fortuna Sittard de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Heracles. De ploeg uit Almelo maakt nog een klein kans op een plek in de nacompetitie. Om dat scenario eigenhandig te voorkomen mag er niet verloren worden van Fortuna Sittard, dat bij winst nog kans maakt op het bereiken van de tiende plek van de ranglijst.

Opstelling Fortuna Sittard is als volgt: Luuk Koopmans, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas (73′ Iman Griffith), Mitchell Dijks, Siemen Voet, Justin Lonwijk (86′ Mouhamed Belkheir), Laureintz Rosier, Iñigo Córdoba (86′ Jayden Braaf), Alessio Da Cruz (60′ Sadik Fofana) en Kristoffer Peterson (73′ Rémy Vita).

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof trok geel voor Dimitrios Siovas van Fortuna Sittard.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen