Fortuna Sittard speelt laatste thuiswedstrijd seizoen tegen PSV

Foto: SGN

Vanmiddag om 14:30 uur speelt Fortuna Sittard voor de laatste keer dit seizoen thuis. Tegenstander is PSV Eindhoven, dat vorige week de landstitel pakte.

Anders dan de sportieve eer staat er voor Fortuna niets meer op het spel, zo zou je denken. Het team van coach Danny Buijs hoeft zich al enige tijd geen zorgen te maken over het spelen van de nacompetitie om degradatie te voorkomen en de ploeg maakt ook geen kans meer op de play-offs voor Europees voetbal. Maar toch is het van belang dat de ploeg zo hoog mogelijk eindigt, want dat kan fors schelen in de aan de club toegekende tv-gelden, die mede op basis van de positie op de ranglijst worden toegekend. Kortom: goede resultaten in de laatste twee duels zijn ook vanuit financieel oogpunt zeker gewenst.

Daarnaast wil PSV wellicht graag het puntenrecord dat Ajax in het seizoen 1971-1972 behaalde – omgerekend naar de puntentelling van nu 93 punten – evenaren. Dan moeten de laatste twee competitieduels wel gewonnen worden. Dat zou voor de landskampioen geen onoverkomelijke opgave moeten zijn.

Fortuna Sittard, dat sowieso al moeilijk tot scoren komt, mist een aantal spelers door blessures: doelman Michael Verrips, middenvelders Arianit Ferati en Oguzhan Özyakup en clubtopscorer Kaj Sierhuis blijven daardoor aan de kant. Ook Deroy Duarte, Alen Halilovic en Ragnar Oratmangoen zijn niet helemaal fit, of zij inzetbaar zijn is nog niet zeker.

De mogelijke opstelling van Fortuna Sittard is als volgt: Luuk Koopmans, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks, Siemen Voet, Justin Lonwijk, Laureintz Rosier, Iñigo Córdoba, Alessio Da Cruz en Kristoffer Peterson.

Alle wedstrijden beginnen zondagmiddag om 14:30 uur. Het duel in Sittard staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen